kapucijners, verse kapucijners

Verse kapucijners, eet jij ze wel eens?

 

verse kapucijners

Je komt ze niet vaak tegen, verse kapucijners. Vanaf juni tot en met september zie je ze bij de groenteboer liggen. Buiten dat groenten lekker zijn, vind ik deze ook nog erg mooi.  Toen ik ze zag liggen kon ik het dus niet laten om ze mee naar huis te nemen. Tja, dat heb ik af en toe. Weet je nog van dat mooie stel? De koolraap van het mooie stel belandde in een quiche, die ik helemaal niet lekker vond. Wel kreeg ik een goede tip van lezeres.

Bijnamen

Je ziet ze dan niet veel, maar deze groente heeft een hele rits bijnamen: velderwt, blauwschokkers, schokkererwt, vale erwt, grauwe erwt, grauwe gans, en raasdonders. Wat veel interessanter is, is dat ze vol belangrijke voedingsstoffen zitten en een goede vleesvervanger zijn.

 

kapucijners, verse kapucijners

 

Hoe bereid ik de kapucijners?

Je kunt de kapucijners kort koken en serveren met een klontje boter. Omdat ik er nogal veel had gekocht, besloot ik er soep van te maken. Heb je er ook een beetje een winters gevoel bij? Ik vermoed dat dat komt, omdat het eruit ziet als erwtensoep. Maar laat je niet van de wijs brengen, deze soep is heerlijk nu! Het recept wat ik hiervoor gebruikte vind je hier. Een kloddertje crème fraiche erin en smullen maar.

 

kapucijnersoep, soep, verse kapucijners

 

Eet jij weleens kapucijners? Laat me weten hoe!

Zie ik je op instagram en facebook?

Geen reactie's

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.