vegan cup cakes

Delicious Vegan High Tea bij Coffeelicious Rotterdam

Coffeelicious

Je zag het misschien al op Instagram voorbij komen, Coffeelicious heeft een vegan high tea gelanceerd en ik was uitgenodigd om daarbij te zijn. Coffeelicious heeft inmiddels al vier vestigingen: twee in Dordrecht, één in Breda en één in Rotterdam op de Nieuwe Binnenweg waar ik te gast was. Binnenkort is Coffeelicious ook in Den Haag te vinden. En toch is Coffeelicious een echt familiebedrijf. In 2012 startte Fiona Stoger samen met haar man Marc en moeder Joan de eerste Coffeelicious in Dordrecht.

Fiona Stoger

Fiona van Coffeelicious

Wat maakt Coffeelicious zo bijzonder?

Allereerst wordt er alles aan gedaan om je het allerlekkerste eten en drinken te serveren. Alles wordt zelf en iedere dag vers gemaakt, maar ook de ontwikkeling van nieuwe gerechten is een continue proces. Kwaliteit staat hoog in het vaandel. In 2014 werd Coffeelicious zelfs uitgeroepen tot beste koffiezaak van Nederland door Misset Horeca. Het team van Coffeelicious wil ook graag dat iedereen zich welkom voelt en dat merk je ook aan de inrichting en aankleding, het is een fijne plek om af te spreken. Met lekker weer kun je heerlijk buiten zitten in de binnentuin.

binnentuin rotterdam

coffeelicious rotterdam

Vegan high tea

Coffeelicious is een breakfast- en lunchroom, waar je nu dus ook terecht kan voor een high vegan tea. Natuurlijk wilde ik alles proeven, te beginnen met de sandwiches met allerlei soorten beleg. Hierna scones met vegan clotted cream en marmelade. Mijn glas werd regelmatig bijgeschonken met verschillende theeën en sapjes. Last but not least de cupcakes in drie varianten. Het was allemaal verrukkelijk, maar de chocolade cupcake…heaven!

 vegan sandwiches

 

vegan high tea

vegan cup cakes

Vegan lifestyle

Ik vind het een goede ontwikkeling dat steeds meer mensen zich realiseren dat wat ze in hun mond stoppen consequenties hebben op hun gezondheid, het welzijn van dieren, maar ook het milieu. Het aantal veganisten in Nederland groeit gestaag, net zoals het aantal veganistische restaurants en producten. Fijn dat je nu ook van deze heerlijkheden kan genieten als veganist en voor alle niet-veganisten: ik kan je verzekeren je mist helemaal niets!

Soda bread

Bij Coffeelicious is ook een broodmix verkrijgbaar waarmee je thuis in een handomdraai je eigen soda bread kunt bakken. Je voegt zelf karnemelk toe, voor de vegan variant voeg je havermelk en citroensap toe. 40 Minuten in de oven …. mmm ruik je het al?

soda bread

 

 

Geen reactie's

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.