Vandaag ben ik in Capelle aan den IJssel in de keuken van Nathalie. Ondanks de drukte van het eigen bedrijf en gezin heeft Nathalie toch nog tijd gevonden om zelf gevuld speculaas te bakken voor het aankomende Sinterklaasfeest. Snel aan de slag dus maar!
Wat zijn de ingrediënten?
- 200 gram zelfrijzend bakmeel,
- 125 gram donkerbruine basterdsuiker,
- 2 eetlepels koek- en speculaaskruiden,
- 150 gram boter,
- 2 eetlepels melk,
- 1 ei,
- 2 eetlepels water,
- snufje zout
Dit is het recept:
Vet een springvorm met een doorsnede van 24 cm in. Zeef de bakmeel boven een kom en voeg de basterdsuiker, zout, boter en melk toe. Kneed tot een samenhangend, soepel deeg en leg deze even in de koelkast. Meng de amandelspijs met de helft van het ei en 2 eetlepels water. Kneed het deeg weer kort door elkaar en gebruik twee derde om de vorm te bekleden. Hier bovenop verdeel je de amandelspijs met de bolle kant van een natte lepel.
Bovenop de amandelspijs komt nog een laag deeg. Bestrijk het deeg met losgeklopt ei en decoreer met amandelen. die je hierna ook bestrijkt met ei.
Zet de vorm 40 minuten in een voorverwarmde oven (170 graden).
Wat ruikt het heerlijk hier, jammer dat je dat niet kunt ruiken. Op naar een heerlijke Sinterklaasavond…veel plezier en bedankt Nathalie!
BewarenBewaren