mugcake, matchathee,

Uit de keuken van Miranda

Sinds ik vorig jaar actief ben op Instagram  is er een wereld voor me open gegaan. Ik heb lekkere recepten ontdekt, maar vooral ook leuke nieuwe contacten opgedaan. Zo kwam ik ook in contact met Miranda via haar insta feed health.mi.foodie. Naast haar posts op Instagram blogt Miranda ook regelmatig op Health happy food. Ik was benieuwd geworden naar deze enthousiaste foodie en sprak met haar af.

Miranda verwelkomde mij met thee en yoghurtcake met mango, uiteraard homemade. Lekker fris, niet mierzoet en een stuk gezonder dan roombotercake. De rode draad in Miranda’s blogs en instaposts is dan ook haar ontdekkingstocht naar een gezonde leefstijl. En daar is ze naast haar baan, behoorlijk fanatiek in. Een jaar geleden postte ze haar eerste foto op Instagram en een half jaar later haar eerste blog. In die tijd heeft ze al aardig wat blogs geschreven over hotspots, reviews van producten, recepten en foodies breakfast. Die foodies breakfasts had ik al voorbij zien komen op Instagram, dat zag er gezellig uit. Miranda legde me uit dat ze ontbijtjes organiseert om andere Instagrammers en foodies te ontmoeten. Iedereen neemt iets lekkers mee (het zijn ten slotte foodies), maar gaat ook naar huis met een leuke goodiebag en een hoop inspiratie.

En ook ik ging niet met lege maag naar huis. Miranda maakte voor mij de chocolade mug cake.

Wat heb je nodig om een mug cake te maken?

 • 25 gram havermout
 • 25 gram amandelen
 • 1 banaan
 • 1 ei
 • 2 gram wijnsteenbakpoeder
 • 3 gram cacaopoeder
 • 25 ml ongezoete amandelmelk
 • magnetronbestendig schaaltje
 • magnetron
 • hakmolen of keukenmachine

Zo ging Miranda te werk:

Miranda maalde de havermout en amandelen in de hakmolen tot meel. Hierna voegde ze de cacaopoeder en de banaan toe. Dit werd nog even gemaald tot de banaan smeuïg was.

ingrediënten, cacaopoeder, hakmolen

Miranda voegde rest van de ingrediënten toe en mengde dit goed. Het mengsel werd in een schaaltje gedaan en vervolgens 4 minuten in de magnetron gezet.

Even checken… klaar! Ten minste, dat dacht ik. Mijn mug cake werd versierd met kokosyoghurt, fruit, kokos topping en chocola.

Wil je er matcha thee bij?

Ik heb de laatste tijd zoveel over matcha thee gehoord, maar ik heb het nog nooit geprobeerd, dus ja graag! Miranda vertelde me dat matcha thee tien keer meer antioxidanten bevat dan groene thee en je een verhoogd concentratievermogen geeft. Je leest hier meer over de matcha thee van mr&mrstea op Miranda’s blog.

 

Het resultaat

Dat mag er zijn toch? De mug cake smaakte heerlijk en was zo voedzaam, daar kan zelfs ik de ochtend wel mee doorkomen. De matcha thee, daar moet ik wel aan wennen. Proefde ik nou spinazie? Sommige smaken moet je leren waarderen en dat ga ik ook zeker doen.

mugcake, matchathee,

Bedankt voor je inspiratie Miranda!

Ben je ook benieuwd naar Miranda’s recepten? Check haar website door hier te klikken. Ik zelf ben fan van de linzenburgers.

Zie ik je binnenkort ook op  Instagram en Facebook ?

4 Reactie's
 • Dirk Vermeer
  Geplaatst op 15:26h, 06 juni

  Ziet er heel lekker uit, ga het zeker een keer proberen.

 • Mariette
  Geplaatst op 09:28h, 08 juni

  Ziet er heerlijk uit en weer prachtige foto’s gemaakt Machtelt!

 • Machtelt Mostert
  Geplaatst op 09:39h, 27 juni

  Leuk om te horen Dirk!

 • Machtelt Mostert
  Geplaatst op 09:40h, 27 juni

  Dank je wel Mariette!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.