diverse groenten liggen op een houten ondergrond

Uit de keuken van…Mariette

Deze keer ben ik in Nieuwerbrug beland bij Mariette. Het is zo leuk om een kijkje te nemen in verschillende keukens!

In de keuken van Mariette

In dit gezin wordt vaak nog tussen de middag warm gegeten, wat mij herinnert aan mijn eigen jeugd. Klokslag 12 uur stond bij ons thuis de warme maaltijd op tafel. Mijn broer kon op 3-jarige leeftijd al klokkijken. Nou ja….hij wist precies wanneer het 12 uur was. De reden dat er hier in Nieuwerbrug meestal nog warm wordt gegeten, is omdat er elke avond wel een training is voor een van de kinderen. Mariette vertelt dat er gevarieerd gegeten wordt, maar dat ze wel let dat de groenten van Nederlandse afkomst zijn. Verder zijn er altijd wortels, paprika en komkommers in huis, dat eten de kinderen ook graag tussendoor. Wat staat er vandaag op het menu? Kippastei à la Jamie, puree van zoete aardappel, wortel en tijm en Italiaanse erwten. Mmm, het water loopt mij al in de mond…

 

Kippastei met champignons

Wat heb je ervoor nodig?

  • 500 gram kipfilet
  • klontje boter
  • bosje lente uitjes
  • 150 gram champignons
  • 1 volle eetlepel bloem
  • 1 theelepel mosterd 🙂
  • 1 eetlepel creme fraiche
  • 300 ml kippenbouillon
  • een paar takjes tijm
  • nootmuskaat
  • bladerdeeg uit de koeling
  • 1 ei
  • peper en zeezout
  • olijfolie

 

En zo ga je aan de slag:

 

Verwarm de oven op 200 graden Celsius. Snijd de champions en de lente uitjes en de kipfilets

.lente uitjes, snijden

 

Verhit olie en boter in een pan op middelhoog vuur. Mariette gebruikt een pan die in de oven kan. Voeg de kipfilet toe en bak deze een paar minuten.

 

kipfilet, bakken, pan

 

Voeg de champignons, lente uitjes en een eetlepel bloem toe en roer goed door. Voeg 2 theelepels mosterd, een volle eetlepel creme fraiche en 300 ml kippenbouillon toe. Ontdoe de tijm van de takjes. Voeg de tijm, nootmuskaat toe en maak op smaak met peper en zeezout. Laat dit sudderen totdat het dikker wordt. Schep eventueel over naar een ovenschaal. Bedek de pan of schaal met bladerdeeg. Klop een ei los en bestrijk het bladerdeeg ermee. Zet in de oven en bak in ongeveer 15 minuten goudbruin.

 

kippastei uit de oven

 

Bron: 30 minutes meals Jamie Oliver. Hoor je het liever van Jamie? Klik dan op deze link 

Mariette maakte hierbij aardappel puree met wortel en tijm met Italiaanse erwtjes

 

puree van zoete aardappel, wortel en tijm met italiaanse erwten

 

Snel klaar met een verrukkelijk resultaat…dit recept ga ik zeker ook maken. Dank je wel Mariette!

BewarenBewarenBewarenBewarenBewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.