Uit de keuken van…. Laurent Smallegange

Vorige week had ik heel onverwachts een superleuk weekend. Ik werd gebeld door De Ondernemer of ik een restaurant in Zeeland wilde fotograferen. Zonder na te denken zei ik ja. Daarna ben ik pas in de informatie gedoken en zag ik dat het toch wel ver weg is: gastronomisch Restaurant Spetters van chef Laurent Smallegange bevindt zich zo’n 2 uur rijden van mijn huis. Maar wauw, een restaurant met een Michelin-ster, wat superleuk! En waarom het dan niet nog leuker maken door daar ook te eten en wel ja, een nachtje te blijven slapen?

Restaurant Spetters

Restaurant Spetters ligt in Breskens met uitzicht op de jachthaven en de Westerschelde. Chef Laurent Smallegange laat zich inspireren door de streek, alles wat er bloeit en groeit, maar houdt er ook van om deze te combineren met specerijen uit diverse windstreken. En dat alles in kunstwerkjes, zoals je hieronder kunt zien.

Een oogstrelende amuse waar je je vingers bij aflikt. En dat is nog maar het begin….

Rubia Gallega, platte zeeuwse oester

In dit gerecht speelt de Rubia Gallega de hoofdrol. Deze Zeeuwse platte oester wordt gecombineerd met aubergine, walnoot en kaviaar.

Tussen de gerechten door had ik tijd om te fotograferen en een kijkje in de keuken te nemen.

Mijn favoriete gerecht deze avond: tartaar van zeebaars met codium, kombu, kaffir en winterradijs.

Ik heb genoten van de gerechten en de gezelligheid, dank je wel Laurent!

De Ondernemer

Natuurlijk was ik benieuwd hoe het artikel over Laurent Smallegange in De Ondernemer eruit ging zien. Het resultaat zie je hieronder. Ik ben er best een beetje trots op!

Via deze link kun je de hele special inzien.

2 Reactie's
  • Frans
    Geplaatst op 07:56h, 18 december

    Super mooie reportage Machtelt.

  • Machtelt Mostert
    Geplaatst op 20:55h, 18 december

    Dank je wel Frans!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.