07 nov Uit de keuken van…Eugénie
Ik ontdek graag nieuwe recepten die niet al te ingewikkeld, maar wel verrassend lekker, zijn. En wie kan je daar het beste aan helpen? De ervaringsdeskundige! Iedereen heeft wel een gerecht wat regelmatig op het menu staat, omdat het lekker is en bij je hoort. Ik ben zo benieuwd naar die gerechten. Misschien horen ze ook wel bij mij…of bij jou! Mijn ontdekkingsreis is begonnen in Delft in de keuken van Eugénie. Ga je mee?
In de keuken van Eugénie
Terwijl we aan de cappuccino zitten vertelt Eugénie, dat zowel zij als haar man altijd met veel plezier koken en dat zoveel mogelijk met verse producten. “Gelukkig heeft geen van ons een allergie en lusten de kinderen alles, ook moeilijkere dingen als avocado of pittig eten”. In dit gezin wordt er altijd gezorgd voor gebalanceerd eten: om en om iets met pasta, rijst, bonen, aardappels of juist het weglaten van deze koolhydraatrijke producten. Matig met vlees. Kip, rood vlees, vis en vegetarisch worden afgewisseld. En ook matig met vetten, die keer dat het dan gegeten wordt is dat ook niet erg. Goed bezig hier!
Voordat we aan de slag gaan wil ik nog graag weten waar Eugénie haar inspiratie opdoet: “Inspiratie doen we echt overal op: ter plekke in de supermarkt, of als we ergens zijn: op vakantie, bij vrienden, of in een tijdschrift. Meestal volg ik de eerste keer dat ik iets nieuws maak het recept, daarna zit het vaak wel ongeveer in mijn hoofd en meestal volgt daarna mijn eigen variant van het recept. Net als het gerecht wat we nu gaan maken: wraps met griekse yoghurt tomatensalade. Tomaat is mijn favoriete groente: er zijn zoveel soorten en je kan er zoveel mee doen!”
Aan de slag!
Recept – 2 personen – Wraps met Griekse yoghurt tomatensalade
ingrediënten:
- 75 ml Griekse yoghurt
- 1/4 bakje verse dille
- 1/2 rode ui
- 500 gram kleine tomaatjes
- 50 gr Kalamata-olijven en grote groene olijven
- 1 blik linzen (310 gram)
- handje walnoten
- handje verse basilicum
- 2 grote wraps
- peper
Hoe ga je te werk?
Snijd de dille fijn en vermeng met de yoghurt. Breng op smaak met peper.
Snijd de ui in grove stukjes of ringetjes, snijd de tomaatjes door de helft of in kwarten. Halveer de olijven en haal de pit eruit.
Schep de linzen, ui, tomaat, basilicum en olijven door elkaar.
Smeer een helft van de wrap in met de yoghurtspread en leg daarop het tomatenmengsel. Vouw de wrap dubbel. Garneer met walnoten. Eet smakelijk!
Bedankt Eugénie voor je heerlijke recept, ik heb ervan genoten!
Heb je ook een lekker recept en zou je het leuk vinden om dat voor mij te maken? Klik dan hier om contact met mij op te nemen. Ik kijk er naar uit!
Geen reactie's