Too good to go

Too good to go pakt voedselverspilling aan

Er is veel te doen op foodgebied. Belangrijke trends dit jaar zijn “hightech” plantaardig eten, gezond komt voor lekker en alles (her)gebruiken. En vooral deze laatst genoemde trend draag ik een warm hart toe. Restaurants en supermarkten doen veel moeite om de hoeveelheid afval te beperken. Het leuke is dat er op die manier creatiever wordt omgegaan met restproducten, waardoor er nieuwe gerechten ontstaan.

Zo hoorde ik onlangs over de app Too good to go. Het doel van deze app is voedselverspilling te bestrijden door restaurants en winkels te helpen hun overtollige voedsel te verkopen in plaats van weg te gooien. Mooi initiatief!

App tegen voedselverspilling

In de app zie je een lijst met restaurants en winkels die iets aanbieden, waarbij je het eerst te zien krijgt wat voor jou het dichtste bij is. Je ziet wat de prijs is en wanneer je het kunt ophalen. Dat is meestal aan het einde van de dag, soms pas om 21:45. De prijzen variëren tussen de € 2,49 en € 4,99. Je betaalt je bestelling via Paypal of met je creditcard. Wat je daarvoor ontvangt is een verrassing, maar zeker meer waard dan je ervoor betaalt.

Ik bekeek de app regelmatig. Het kwam voor dat wat ik interessant vond uitverkocht was of dat de tijd mij niet uit kwam. Maar gisteren was het zover en bestelde ik een Magic Box bij New Fork in Rotterdam.

app, new Fork

Volgens de app kon de Magic Box bestaan uit een combinatie van broodjes, salades, soepen, zoetwaren en dranken. Om 17:00 uur haalde ik mijn bestelling op en was natuurlijk razend benieuwd wat er voor mij klaar stond. Jij vast ook…

Mijn eerste bestelling bij Too good to go

Ik laat je niet langer in spanning: een dubbele sandwich (met lekker knapperige korst!) met pindakaas, komkommer, nootjes en ietsiepietsie sambal, een dubbele sandwich met kip met avocado en tomaat, een kaascroissant en een volkoren croissant.

 

Too good to go

 

croissants

Het was echt lekker. Wat ik leuk vond is dat ik op een plek kwam waar ik normaal niet kom en dat ik iets gegeten heb wat ik zelf nooit zou maken of uitkiezen. Dat was in dit geval de boterham met pindakaas en sambal.

Wat ik op internet lees is dat het voor veel mensen te ver uit de buurt is of dat er veel uitverkocht is. Hopelijk sluiten zich meer mensen, maar ook bedrijven zich bij deze app aan.  Dus: join the movement! Of heb je dat al gedaan? Laat dan even een reactie achter, ik ben namelijk ontzettend benieuwd naar je ervaring.

 

Mrs Mostert is ook te vinden op Instagram en Facebook.

 

bron foodtrends: www.distrifood.nl

4 Reactie's
 • Yvonne
  Geplaatst op 12:53h, 27 augustus

  Hoi Machtelt,

  Complimenten voor je leuk geschreven stukje over de app TooGoodToGo mijn nieuwsgierigheid is gewekt en ik heb vandaag de app geïnstalleerd.
  Ik laat je weten wanneer ik de eerste bestelling heb geplaatst/ontvangen,

  Groet Yvonne

 • Machtelt Mostert
  Geplaatst op 13:25h, 27 augustus

  Hoi Yvonne, Wat leuk om te horen! Ik heb vandaag ook een bestelling geplaatst bij Speciaalbakkerij van der Grijn…ik ben heel benieuwd!

 • Tamara
  Geplaatst op 07:38h, 08 september

  Jaaaa, ook ik ben fan van ‘Too good to go’. Al een aantal heerlijke maaltijden in Den Haag gehaald, ook bij New Fork. De hoeveelheid is wisselend, maar naast de mooie gedachtegang van de app, is het voor mij ook een reden om meer (onbekende) tentjes uit te proberen. New Fork stak er trouwens met kop en schouders boven uit, het was ZO lekker. Ik kreeg toen een club sandwich, wotongsoep, Aziatische salade, smoothie en een croissant.
  Het is niet meer Instagram wat ik als eerste check als ik wakker word, maar de app ‘Too good to go’😉

 • Machtelt Mostert
  Geplaatst op 13:47h, 09 september

  Zo dat klinkt goed, Tamara! Ik heb inmiddels ook verschillende ervaringen en word steeds enthousiaster :).

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.