tomatensoep

Tomatensoep… uit de keuken van… Marieke

Voor deze aflevering van Uit de keuken van… ben ik bij Marieke in het Westland terecht gekomen. En als ik, dochter van een rozenkweker, aan het Westland denk, dan denk ik aan kassen en voel ik me thuis. Dus was ik blij verrast toen Marieke me vertelde dat ze graag tomaten haalt bij een kweker om daar tomatensoep van te maken en mij uitnodigde om dat ook te doen. De tomatenkweker ’t Kommaatje is gevestigd is ’s Gravenzande en kweekt verschillende soorten tomaten, waaronder tijgertomaten. Zo grappig, hier kan je tomaten uit een automaat “trekken”. Hoe leuk is dat?! Maar bovenal supervers, dat wordt gegarandeerd een heerlijke soep.

tijgertomaten, tijgertomaat

 

tomatenplant

tomaten automaat

De buit is binnen, tijd om soep te maken.

Wat heb je nodig? tomatensoep

Voor deze tomatensoep heb je maar weinig ingrediënten nodig:

  • 2 kilo tomaten,
  • wat water,
  • snuf zout,
  • 1,5 eetlepel suiker,
  • 0,5 blikje tomatenpuree,
  • 3 bouillonblokjes,
  • peterselie,
  • basilicum.

Zo ga je aan de slag:

Was de tomaten en snijd ze in vieren

. gesneden tomaten

Doe ze in een pan en zet op met een bodempje water, de suiker en wat zout. Laat dit 15 minuten op een matig vuur koken. Zeef hierna de tomaten.

gezeefde tomaten

Zet hierna de tomatensoep weer op en voeg het halve blikje tomatenpuree en de bouillonblokjes toe. Voeg wat peterselie en basilicum toe en je bent klaar….easy like that! Dank je wel Marieke, ik heb genoten van mijn bezoek en je tomatensoep!

 

tomatensoep

 

Geen reactie's

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.