Paella Ibiza Kaag uit de keuken van…Audy

Ik had een uitnodiging van Audy gekregen, om zijn Ibiza aan de Kaag en zijn kookkunsten te bewonderen. Dat kon ik natuurlijk niet laten schieten. Audy woont sinds een jaar op een eilandje aan de Kaag op de grens van Zuid en Noord Holland. Helaas was het weer een beetje somber, maar dat mocht de pret niet drukken.

foto gemaakt door Audy bij beter weer

Food, friend en fotografie.. wie heeft er dan nog goed weer nodig? Okay een beetje zon is wel lekker, die werd er ingebracht door het gerecht wat Audy maakte: paella Ibiza aan de Kaag. De voorbereidingen waren al getroffen.

ingrediënten, paella, garnalen, fruit de mer, paprika

Dit is wat je nodig hebt voor 6 porties:

  • 4 el olijfolie
  • 1 fijngehakte ui
  • 2 fijngesneden teentjes knoflook
  • 1 rode peper, fijngesneden
  • 400 gr ongekookte paellarijst
  • 1 liter kippenbouillon
  •  50 ml witte wijn
  • 1 takje verse tijm (alleen de blaadjes)
  • kurkurma
  • koriander zaad
  • komijn zaad
  • 1 rode paprika
  • 1 klein plukje saffraan
  • zout en versgemalen zwarte peper naar smaak
  • 300 gram fruit de mer
  • 150 gr tuinerwtjes
  • 18 grote garnalen (geen Hollandse), schoongemaakt en ontdaan van darmkanaal
  • 300 gr mosselen, schoongemaakt en ontdaan van de baar
  • grote handvol gehakte verse peterselie
  • 8 partjes citroen ter garnering

en zo ga je te werk:

De voorbereidingen nemen ongeveer 30 minuten in beslag en de bereiding 45 minuten.

  1. Maak een bouillon en doe er tijdens het koken alle kruiden in en later de peterselie. Zoek tijdens het koken een leuke gesprekspartner (haha geweldig, is wel gelukt toch Audy?)
  2. Fruit de uien en gesneden paprika in een lepel olijfolie.ui, paprika, rode peper
  3. Bak in een aparte pan de fruit de mer en mosselen licht in olijfolie.fruit de mer
  4. Doe de bouillon bij de ui en paprika en doe de paella rijst erbij. Kook deze tot deze gaar is.wok, paellarijst
  5. Doe het vuur lager en doe de zeevruchten en mosselen erbij. Daarna de doperwtjes.
  6. Gril de grote garnalen terwijl de paella licht kookt.citroen
  7. Garneer de paella met de grote garnalen en schijfjes citroen.
  8. ¡Come sabroso!

paella met zeevruchten en garnalen

Je hebt niets teveel gezegd Audy, het was verrukkelijk! Super bedankt voor je gastvrijheid!

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewarenBewarenBewaren

2 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.