Ik had een uitnodiging van Audy gekregen, om zijn Ibiza aan de Kaag en zijn kookkunsten te bewonderen. Dat kon ik natuurlijk niet laten schieten. Audy woont sinds een jaar op een eilandje aan de Kaag op de grens van Zuid en Noord Holland. Helaas was het weer een beetje somber, maar dat mocht de pret niet drukken.
Food, friend en fotografie.. wie heeft er dan nog goed weer nodig? Okay een beetje zon is wel lekker, die werd er ingebracht door het gerecht wat Audy maakte: paella Ibiza aan de Kaag. De voorbereidingen waren al getroffen.
Dit is wat je nodig hebt voor 6 porties:
- 4 el olijfolie
- 1 fijngehakte ui
- 2 fijngesneden teentjes knoflook
- 1 rode peper, fijngesneden
- 400 gr ongekookte paellarijst
- 1 liter kippenbouillon
- 50 ml witte wijn
- 1 takje verse tijm (alleen de blaadjes)
- kurkurma
- koriander zaad
- komijn zaad
- 1 rode paprika
- 1 klein plukje saffraan
- zout en versgemalen zwarte peper naar smaak
- 300 gram fruit de mer
- 150 gr tuinerwtjes
- 18 grote garnalen (geen Hollandse), schoongemaakt en ontdaan van darmkanaal
- 300 gr mosselen, schoongemaakt en ontdaan van de baar
- grote handvol gehakte verse peterselie
- 8 partjes citroen ter garnering
en zo ga je te werk:
De voorbereidingen nemen ongeveer 30 minuten in beslag en de bereiding 45 minuten.
- Maak een bouillon en doe er tijdens het koken alle kruiden in en later de peterselie. Zoek tijdens het koken een leuke gesprekspartner (haha geweldig, is wel gelukt toch Audy?)
- Fruit de uien en gesneden paprika in een lepel olijfolie.
- Bak in een aparte pan de fruit de mer en mosselen licht in olijfolie.
- Doe de bouillon bij de ui en paprika en doe de paella rijst erbij. Kook deze tot deze gaar is.
- Doe het vuur lager en doe de zeevruchten en mosselen erbij. Daarna de doperwtjes.
- Gril de grote garnalen terwijl de paella licht kookt.
- Garneer de paella met de grote garnalen en schijfjes citroen.
- ¡Come sabroso!
Je hebt niets teveel gezegd Audy, het was verrukkelijk! Super bedankt voor je gastvrijheid!
Was gezellig Machtelt ! ?
Dat was het zeker! 🙂