Mosterd is een condiment, oftewel een toevoeging bij voeding om smaak toe te voegen of te versterken. Deze veelzijdige smaakmaker is een vaste gast in mijn koelkast. Natuurlijk heeft hij een streepje voor doordat we naamgenootjes zijn, maar mosterd maakt ook zoveel gerechten lekkerder!

De  mosterdplant lijkt heel erg op koolzaad. De zaadjes van deze plant worden gebruikt om mosterd te maken. Onbewerkt hebben de zaadjes niet veel smaak, de scherpe smaak ontwikkelt zich pas na verwerking. Er zijn verschillende soorten zaadjes, de zwarte zijn het scherpst.  Wist je dat je mosterd echt heel makkelijk zelf kunt maken?

Wat heb je nodig?

mosterdpotjes Zo ga je te werk

Ik ben heel benieuwd waar jij mosterd bij eet!

Mosterd is heel veelzijdig, blijkbaar ook te gebruiken als medicijn tegen keelpijn, kleine brandwondjes, vermoeide voeten, verkoudheid en kou en als conditioner…klik hier als je er meer over wilt weten.

 

Volg mrs Mostert op Instagram en Facebook

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewarenBewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.