Ik ontmoette een mooie koolraap bij de groenteboer. Ja, ik geef het toe, ik ging alleen op zijn uiterlijk af. Robuust in een mooie kleurencombinatie. Ik nam hem mee naar huis, samen met wat bietjes en een wortel. Ja, ook alleen omdat ik voor ze viel. Maar geef toe: het is een mooi stel.
Meer dan mooi ?
Koolraap staat bij mij nooit op het menu, geen idee wat ik ermee aan moest. Even gegoogeld en een recept gevonden: quiche met koolraap, appel en camembert. Ziet er heerlijk uit toch? Helaas viel het mij erg tegen. De combinatie appel-koolraap is het niet voor mij. Het maakt mij wel nieuwsgierig: eet jij weleens koolraap en hoe bereid je dat?
Lekker hoor koolraap.
Gewoon gekookt en een beetje stroop erover bijvoorbeeld.
Vroeger thuis kregen we het met lammetjespap.
Tegenwoordig gebruik ik koolraap i.p.v. aardappelen in de hutspot.
De hutspot wordt er veel smakelijker van en niet zo vochtig als met aardappelen.
Groetjes en eet smakelijk
Dank je wel voor je tips Elisabeth, dat ga ik zeker proberen!