Nu het kouder wordt buiten is het nog leuker om bezig te zijn in de keuken. En dan is deze appeltaart wel mijn favoriet, lekker romig! Over calorieën gaan we het maar niet hebben 😉
Wat heb je nodig:
- 350 gram bloem
- 125 gram basterdsuiker
- 125 gram suiker
- snufje zout
- 150 gram koude, harde boter
- 150 gram zachte boter
- 2 eieren
- 750 gram appels
- wat custardpoeder
- kaneel
- rozijnen
- 2,5 dl slagroom
- springvorm doorsnede 24 cm
- paneermeel en boter om de springvorm in te vetten
Wat moet je doen:
- Verwarm de oven op 175 graden Celsius.
- Doe de rozijnen in een bakje met water, zodat ze een poosje kunnen wellen.
- Doe 250 gram bloem, de basterdsuiker, een snufje zout en de harde boter in een kom. Snijd de boter met twee messen door het bloemmengsel. Klop een ei los en voeg het toe. Kneed alles tot een samenhangend deeg.
- Beboter een springvorm van 24 cm doorsnede, strooi er paneermeel in. Schud door de vorm, zodat de bodem en zijkanten bedekt zijn met paneermeel. Verwijder de overtollige paneermeel. Rol het deeg uit en bekleed de bodem en zijkant van de vorm.
- Schil de appels, verwijder de klokhuizen en snijd ze in parten. Doe ze in een kom, bestrooi met custardpoeder, kaneel, de uitgelekte rozijnen en schud de kom, zodat de custardpoeder, kaneel en rozijnen gelijk verdeeld worden.
- Arrangeer de partjes in de vorm.
- Klop de zachte boter met de suiker en het ei tot een lichtgele. luchtige massa. Schep de bloem er voorzichtig door.
- Klop de slagroom stijf en schep ook deze er voorzichtig door.
- Verdeel dit over de appels heen.
- Bak de taart in 60 minuten goudbruin en gaar.
Enjoy!
Lekkerrrrrr…… 😉
Dank je Rob!