Tijdens mijn opleiding aan de Fotovakschool kwam ik er niet achter welke richting bij mij paste. Ik schakelde een coach in, die gespecialiseerd was in het begeleiden van creatievelingen en kunstenaars. Zij ontdekte dat als we het over eten hadden, ik twinkelingen in mijn ogen kreeg en wees mij op het feit dat werk leuker is en beter wordt als je er blij van wordt. De obstakels die ik zag veegde zij met alle geweld van tafel. Food fotografie was dus een volgende stap. Ik had het geluk dat ik een geweldig goede food fotograaf vond die mij een-op-een masterclasses wilde geven.
Inmiddels begon ik mij steeds verder te verdiepen in eten en dan bedoel ik de hele voedselketen: van boer naar bord. Ik ontdekte Rechtstreex, waar je seizoensgebonden en lokale producten kunt kopen tegen een eerlijke prijs voor de boer. Ik fietste elke vrijdag naar Krimpen aan den IJssel, omdat Rechtstreex in mijn eigen gemeente geen afhaalpunt had. Wat een gemis voor de Capellenaren! Je voelt hem al aankomen… ik ging nadenken en op onderzoek uit: is het mogelijk om in Capelle aan den IJssel ook een wijkpunt te openen? In februari 2020 had ik de eer dat chefkok Jos Grootscholten van restaurant Perceel mijn wijkpunt opende. Hoe gaaf is dat?! Inmiddels zijn we weer een paar jaar verder en weer wat wijzer. Als wijkchef van Rechtstreex ga je regelmatig op excursie bij leveranciers, heb je contact met andere wijkchefs en heb je leuke, interessante gesprekken met klanten, die vaak heel betrokken zijn. Hierdoor heb ik niet alleen veel geleerd over de voedselketen, maar het heeft mij ook aan het denken gerzet over hoe wij met de aarde omgaan. Ik ben veel bewuster en duurzamer gaan leven. Ik vind dat een mooi proces wat nog in ontwikkeling is. In mijn blogs en fotografie wil ik je meenemen op mijn reis en hoop ik je te inspireren, maar ook geïnspireerd te worden door jou. Ga je mee?