tartar salmone

La Cantina di David, daar moet je geweest zijn

Ik wilde je vertellen dat ik een poosje geleden zo heerlijk Italiaans gegeten heb bij La Cantina di David, maar dat dekt de lading maar deels. Het was een geweldige avond, een beleving, die al begint voor je binnenkomt. La Cantina di David is namelijk gelegen in het historische gedeelte van Utrecht, aan de Oudegracht aan de Werf. Maar daar later meer over. Zodra je binnenstapt waan je je gelijk in Italië door de hartelijke ontvangst, in het Italiaans uiteraard, en de sfeer. Dan komt er wel even een moeilijk moment: een keuze maken van de menukaart. Maar geloof me, een verkeerde keuze kan je echt niet maken.

chef met gerecht

chef Angelo presenteert de Tartar Salmone

 

Authentiek Italiaans eten met toewijding gemaakt

De specialiteit van La Cantina di David is de Parmigiano met “Vecchia Romagna” die aan tafel wordt geflambeerd met Italiaanse brandy. Dit gerecht wordt voor je neus bereid in een grote parmezaanse kaas met spaghetti, cherrytomaatjes, spinazie, porcini en verse zwarte truffel. Loopt het water je al in de mond?

pasta flambata al parmigiano

 

pasta flambata al parmigiano

De man achter La Cantina di David

De kracht achter La Cantina di David is gastheer en eigenaar Feysun Canatar. Feysun begon zijn carrière in de horeca met een Italiaanse broodjeszaak aan de Steenweg in Utrecht. In 2014 werd hij eigenaar van La Cantina di David. Om dit restaurant naar een hoger niveau te tillen werd een masterchef uit Italië aangetrokken. Hij leerde het personeel de fijne kneepjes van de moderne Italiaanse keuken. Feysun vertelt trots over zijn restaurant en zijn personeel. Hij gelooft dat goed eten aandacht en tijd verdient, zo wordt de pasta elke dag vers gemaakt. En dat proef je … mama mia delizioso! Bijna al zijn personeel komt uit Italië en werkt al jaren voor La Cantina di David.

Gastheer en eigenaar Feysun Canatar met mede eigenaar Mehmet Canatar

Feysun streeft naar perfectie, maar wil daarnaast wel de gemoedelijke en intieme sfeer te behouden. En ik  moet zeggen, dat is buitengewoon goed gelukt. Onlangs is de oude berging van het restaurant omgetoverd tot een sfeervolle ruimte met aandacht voor veel details. De capaciteit is daarmee verdubbeld naar 180 stoelen. In de 13e eeuwse werfkelder kunnen daardoor grote groepen in een intieme sfeer genieten van “Italian Fine Dining”.

13e eeuwse werfkelder utrecht

Het ambitieuze La Cantina di David heeft al een prijs in Italië gewonnen. Dit is een soort Italiaanse Michelinster, waarbij er 2 “sterren” werden verkregen. Dit jaar doet La Cantina di David mee aan de verkiezing van het Italië Magazine Restaurant van het jaar. Om hier aan mee te kunnen doen moet de chefkok van Italiaanse afkomst zijn, moet de kaart Italiaans zijn en een goede selectie Italiaanse wijnen bevatten en de keuken moet gebruik maken van verse ingrediënten en Italiaanse producten.

Je hebt vast nog wel plek voor dessert… geef toe, dat ziet er lekker uit toch?

diagonal panna cotta

Panna Cotta met huisgemaakte aardbeiensaus

Meer over La Cantina di David vind je hier

Volg Mrs Mostert op Instagram en Facebook

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

Geen reactie's

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.