Gastvrij Rotterdam 2018

Onlangs vond alweer de 6e editie van Gastvrij Rotterdam plaats. Deze 3-daagse horecavakbeurs is voor mij een thuiswedstrijd, die mocht ik dus niet missen. Even wat feiten op een rijtje: 450 exposanten, 150 prestigieuze wedstrijden, uitreikingen, masterclasses, demonstraties en ruim 14.000 bezoekers. Dat is best veel. Toch kwam het niet massaal over, eerder gemoedelijk.

Waar ik blij van werd, waren de vele exposanten met biologische, vegetarische en veganistische producten. En dan vooral de passie die men heeft voor hun product.

Zo proefde ik heerlijke delicatessen, zoals een vegan kaas van Charly’s all is fair. Charlotte startte haar bedrijf met de wens om bij te dragen aan het welzijn van mens, dier en milieu. Ze ontwikkelde zelf de Charley’s, die inmiddels op veel verkooppunten verkocht worden.  Wat ik ook heel lekker vond was de bieterbal, een bitterbal gevuld met biet. De uitvinder Jonathan Karpathios  heeft een missie: “echt eten voor jong en oud lekker en toegankelijk maken. Met lokale, eerlijke ingrediënten zonder kunstmatige ingrepen of toevoegingen. Goed voor jezelf en goed voor de wereld. En iets minder vlees kan ook geen kwaad”. Ik sprak ook met Teun van Eco Fields over hun biologische kalfsvlees en hun bedrijfsfilosofie. Dit bedrijf timmert ook hard aan weg met een eigen wijngaard.

In mijn blog van 22 maart schreef ik al dat bier hot is en dat was ook tijdens deze beurs te merken. Joris van Lowlander Beer liet mij de White Ale, de I.P.A. en Ginger & Kaffir Lime van Lowlander proeven. Vooral die laatste was erg lekker! Op hun website vind je het verhaal achter dit bier.

En dan deze meneer van Livar, geweldig hoe hij die ladies in red wist te verleiden met allerlei delicatessen.  Ten slotte nog een toetje: yoghurt cheesecake blauwe bes roomijs…verrukkelijk! Je proeft dat er in dit ijs van Crème de la crème alleen kwaliteitsproducten gebruikt worden en dat heeft geresulteerd in het predicaat Super Premium Quality Ice Cream. Ter afsluiting bood Wilbert van Pelican Rouge mij nog een espresso aan.

 

Ok, een smoothie van de Fresh Fruit Express past ook nog wel 😉

 

Het was niet alleen food wat de klok sloeg op Gastvrij Rotterdam. Zo sprak ik ook met Joey van Pocketmenu. Pocketmenu levert websites voor restaurants. Dus een webbureau gespecialiseerd in één branche. En wat dacht je van de leesbrillenbox, best handig in restaurants en hotels.

Eigenlijk was de dag te kort. Mijn maag was goed gevuld, maar er was nog zoveel te zien. Tot volgend jaar Gastvrij Rotterdam! De onderstaande foto wilde ik je toch niet onthouden…

Volg Mrs Mostert ook op Instagram en Facebook

Geen reactie's

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.