Logo Logo Logo Logo Logo
Contact
  • Home
  • Portfolio
  • Machtelt
  • Mrs. Mosterts Blog
  • Contact
  • Home
  • Portfolio
  • Machtelt
  • Mrs. Mosterts Blog
  • Contact
diverse groenten liggen op een houten ondergrond
Mrs Mostert
Uit de keuken van…Mariette

Deze keer ben ik in Nieuwerbrug beland bij Mariette. Het is zo leuk om een kijkje te nemen in verschillende keukens! In de keuken van Mariette In...

25 november 2017
oude knoflook
Mrs Mostert
conserveren kun je leren

Soms is het overduidelijk, maar lang niet altijd weet ik of ik een product nog kan gebruiken. Vaak heb je maar een beetje uit een...

22 november 2017
Mrs Mostert
Mijn favoriete appeltaart

Nu het kouder wordt buiten is het nog leuker om bezig te zijn in de keuken. En dan is deze appeltaart wel mijn favoriet, lekker...

16 november 2017
Mrs Mostert
Uit de keuken van…Eugénie

Ik ontdek graag nieuwe recepten die niet al te ingewikkeld, maar wel verrassend lekker, zijn. En wie kan je daar het beste aan helpen? De...

7 november 2017
Mrs Mostert
Mooi stel, die koolraap en bietjes

Ik ontmoette een mooie koolraap bij de groenteboer. Ja, ik geef het toe, ik ging alleen op zijn uiterlijk af. Robuust in een mooie kleurencombinatie....

3 oktober 2017
Mrs Mostert
Hoe een mostertzaadje geplant werd….

Als student Photographic Design liep ik een beetje vast. Dan heb je je halve leven erop zitten en weet je nog steeds niet wat je...

26 augustus 2017
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Contact

Machtelt Mostert
+ (31) 06 34 83 69 03
info@machtelt.photo

mijn zakelijke site
Recente blogs

  • Vegan eten, hoe lastig is dat?
  • Mrs Mostert 2.0
  • prachtige paaseieren
  • Doe mee aan de Nationale Week zonder Vlees
  • Nieuw jaar: nieuwe ronde, nieuwe kansen

Inschrijven nieuwsbrief




Instagram

mrs_mostert

Fotograaf
Food
Future

Mrs Mostert | Machtelt
Heerlijk dat zomerfruit! ☀️ Een lokaal geteeld Heerlijk dat zomerfruit! ☀️ Een lokaal geteelde is zo anders dan een geïmporteerde. En dan heb ik het vooral over de smaak. Niet te vergelijken. Meloenen die je in de supermarkt koopt worden te vroeg geplukt en rijpen nog na tijdens het vervoer. Lokaal geteelde meloenen worden pas geplukt als ze rijp zijn en dat proef je! Dat ruik je ook trouwens.
Proberen? Je kunt ze nog tot morgenmiddag 13:30 uur bij Rechtstreex bestellen.

#rechtstreex #ogenmeloen #oogmeloen #rechtstreeksvandeboer #versvandekweker #lokaalmaal #eetlokaal #seizoensgebonden #mrsmostert #kleurensmaak #machteltphoto #zomersfruit #meloen
Pizza-avond in de Gouvernestraat. More nights like Pizza-avond in de Gouvernestraat. More nights like this please! 🙏🏼 Geweldig lekkere pizza’s! Ik, die altijd na 1 punt wel weer klaar ben, heb mijn pizza tot de laatste kruimel opgegeten. En dan niet te vergeten de lekkere cocktails, relaxte sfeer en als kers op de taart een hoorntje met citroencake ijs.

#dasbrot #pizza #party #kino #gouvernestraat #mrsmostert #machteltphoto #machteltfotografie #kinorotterdam #veganpizza #thebestpizza #roffa #roffalove #gezienin010
Witlof ingerold met ham uit de oven gegratineerd m Witlof ingerold met ham uit de oven gegratineerd met kaas was vroeger echt wel mijn lievelingskostje. Maar ik hou ook van variatie en daarbij zijn kookboeken, kooktijdschriften en google heel handig. Al moet ik zeggen dat als je witlof recept googlet je wel heel veel soortgelijke recepten ziet. Veel romige gerechten en dat was juist niet wat ik zocht. Ottolenghi bracht uitkomst: warme halloumi met lof, granaatappel en walnoot.

Je hebt hiervoor nodig:
- 1,5 granaatappel
- 50 gram walnoten, licht geroosterd en grof gehakt
- 2 teentjes knoflook, geperst
- 3 eetlepels rode wijnazijn
- 1 eetlepel granaatsiroop
- 4 eetlepels olijfolie
- 1,5 theelepel suiker
- zout en peper
- 20 gram koriander
- 250 gram halloumi, gesneden in plakken van 1 cm
- 2 stronkjes witlof, 2 stronkjes roodlof (die ik niet had)

Meng de granaatappelpitjes met de walnoten, knoflook, azijn, granaatappelsiroop, de helft van de olijfolie, de helft van de suiker en wat peper en zout. Hak de koriander fijn en meng die door de dressing. Bewaar wel wat blaadjes voor de garnering.

Verhit de rest van de olijfolie in een grote koekenpan en bak de plakken halloumi aan elke kant goudbruin. Haal ze uit de pan en houd ze warm. Snijd de witlof in de lengte in vieren en zorg dat de bladeren nog aan het stronkje vast blijven zitten. Bak de witlof in 2 delen in dezelfde pan als de halloumi en voeg de rest van de suiker toe en een ruime hoeveelheid zout en peper. Schud de pan terwijl je de witlof een minuut per deel bakt. Laat lichtbruin kleuren. Leg de warme halloumi en de witlof op een schaal en lepel de dressing erover heen. Scheur de overgebleven korianderblaadjes klein en strooi ze er over heen. Mijn korianderplant was uitgeschoten, de bloemetjes vond ik een leuke toevoeging.

#witlof #mrsmostert #machteltphoto #granaatappel #ottolenghi #recept #vegetarisch #vega #halloumi #zomersrecept #watetenwevandaag #seizoensgroente #seizoensgroenten #koriander
Vol enthousiasme begonnen we dit voorjaar met het Vol enthousiasme begonnen we dit voorjaar met het zaaien van onze eigen groentes en kruiden. Misschien te enthousiast: ik kan namelijk niet zeggen dat het een daverend succes is. Lees: doorgeschoten sla, opgegeten koriander en peterselie. Maar alle begin is moeilijk en daarbij hebben we wel zoveel lol en zijn we zo verwonderd in wat er wel lukt! Heerlijke doperwten, gigaveel basilicum….
Opgeven is geen optie! Op het moment zijn we helemaal gebiologeerd door deze courgette plant 🌱 

#courgette #moestuin #growyourownveggies #biologisch #mrsmostert #machteltphoto #machteltfotografie @debolster.biozaden #zucchini #moestuinieren #moestuingeluk #seizoensgebonden #eetlokaal #lokaalmaal #growingfood #groentetuin
Volg mij op Instagram

Copyright Mrs. Mostert en Tails