Logo Logo Logo Logo Logo
Contact
  • Home
  • Portfolio
  • Machtelt
  • Mrs. Mosterts Blog
  • Contact
  • Home
  • Portfolio
  • Machtelt
  • Mrs. Mosterts Blog
  • Contact
zuurdesembrood
Mrs Mostert
Das Brot, de Rotterdamse one-woman microbakery

Een one-woman microbakery, mijn waargemaakte droom, lees ik op de website van Das Brot. Wat een power en positiviteit spreekt daar uit! Ik ben heel benieuwd...

28 november 2018
matcha thee
Mrs Mostert
Matcha thee, het groene goud

Mr & Mrs Tea In mijn blog van 6 juni schreef ik dat ik de matcha thee proefde van Mr & Mrs Tea. Het was voor mij iets...

9 november 2018
Mrs Mostert
Jeroen bakt langgerezen desembrood

Lekker brood is...

26 oktober 2018
vegan cup cakes
Mrs Mostert
Delicious Vegan High Tea bij Coffeelicious Rotterdam

Coffeelicious Je zag het misschien al op Instagram voorbij komen, Coffeelicious heeft een vegan high tea gelanceerd en ik was uitgenodigd om daarbij te zijn. Coffeelicious...

7 oktober 2018
Mrs Mostert
Gastvrij Rotterdam 2018

Onlangs vond alweer de 6e editie van Gastvrij Rotterdam plaats. Deze 3-daagse horecavakbeurs is voor mij een thuiswedstrijd, die mocht ik dus niet missen. Even...

3 oktober 2018
Mrs Mostert
Brownies&downieS nu ook in Capelle aan den IJssel

  Het Stadscentrum van Capelle aan den IJssel ondergaat een ware metamorfose. Ik was er al een poosje niet meer geweest en was aangenaam verrast. Zo...

25 september 2018
Too good to go
Mrs Mostert
Too good to go pakt voedselverspilling aan

Er is veel te doen op foodgebied. Belangrijke trends dit jaar zijn "hightech" plantaardig eten, gezond komt voor lekker en alles (her)gebruiken. En vooral deze...

25 augustus 2018
kapucijners, verse kapucijners
Mrs Mostert
Verse kapucijners, eet jij ze wel eens?

  Je komt ze niet vaak tegen, verse kapucijners. Vanaf juni tot en met september zie je ze bij de groenteboer liggen. Buiten dat groenten lekker...

2 augustus 2018
Mrs Mostert
Renée’s kookschort

Je zorgt goed voor jezelf, ziet er graag leuk uit en je staat graag in de keuken. Niets aan de hand zou je zeggen. Daar...

9 juli 2018
tartar salmone
Mrs Mostert
La Cantina di David, daar moet je geweest zijn

Ik wilde je vertellen dat ik een poosje geleden zo heerlijk Italiaans gegeten heb bij La Cantina di David, maar dat dekt de lading maar...

27 juni 2018
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Contact

Machtelt Mostert
+ (31) 06 34 83 69 03
info@machtelt.photo

mijn zakelijke site
Recente blogs

  • Vegan eten, hoe lastig is dat?
  • Mrs Mostert 2.0
  • prachtige paaseieren
  • Doe mee aan de Nationale Week zonder Vlees
  • Nieuw jaar: nieuwe ronde, nieuwe kansen

Inschrijven nieuwsbrief




Instagram

mrs_mostert

Fotograaf
Food
Future

Mrs Mostert | Machtelt
Heerlijk dat zomerfruit! ☀️ Een lokaal geteeld Heerlijk dat zomerfruit! ☀️ Een lokaal geteelde is zo anders dan een geïmporteerde. En dan heb ik het vooral over de smaak. Niet te vergelijken. Meloenen die je in de supermarkt koopt worden te vroeg geplukt en rijpen nog na tijdens het vervoer. Lokaal geteelde meloenen worden pas geplukt als ze rijp zijn en dat proef je! Dat ruik je ook trouwens.
Proberen? Je kunt ze nog tot morgenmiddag 13:30 uur bij Rechtstreex bestellen.

#rechtstreex #ogenmeloen #oogmeloen #rechtstreeksvandeboer #versvandekweker #lokaalmaal #eetlokaal #seizoensgebonden #mrsmostert #kleurensmaak #machteltphoto #zomersfruit #meloen
Pizza-avond in de Gouvernestraat. More nights like Pizza-avond in de Gouvernestraat. More nights like this please! 🙏🏼 Geweldig lekkere pizza’s! Ik, die altijd na 1 punt wel weer klaar ben, heb mijn pizza tot de laatste kruimel opgegeten. En dan niet te vergeten de lekkere cocktails, relaxte sfeer en als kers op de taart een hoorntje met citroencake ijs.

#dasbrot #pizza #party #kino #gouvernestraat #mrsmostert #machteltphoto #machteltfotografie #kinorotterdam #veganpizza #thebestpizza #roffa #roffalove #gezienin010
Witlof ingerold met ham uit de oven gegratineerd m Witlof ingerold met ham uit de oven gegratineerd met kaas was vroeger echt wel mijn lievelingskostje. Maar ik hou ook van variatie en daarbij zijn kookboeken, kooktijdschriften en google heel handig. Al moet ik zeggen dat als je witlof recept googlet je wel heel veel soortgelijke recepten ziet. Veel romige gerechten en dat was juist niet wat ik zocht. Ottolenghi bracht uitkomst: warme halloumi met lof, granaatappel en walnoot.

Je hebt hiervoor nodig:
- 1,5 granaatappel
- 50 gram walnoten, licht geroosterd en grof gehakt
- 2 teentjes knoflook, geperst
- 3 eetlepels rode wijnazijn
- 1 eetlepel granaatsiroop
- 4 eetlepels olijfolie
- 1,5 theelepel suiker
- zout en peper
- 20 gram koriander
- 250 gram halloumi, gesneden in plakken van 1 cm
- 2 stronkjes witlof, 2 stronkjes roodlof (die ik niet had)

Meng de granaatappelpitjes met de walnoten, knoflook, azijn, granaatappelsiroop, de helft van de olijfolie, de helft van de suiker en wat peper en zout. Hak de koriander fijn en meng die door de dressing. Bewaar wel wat blaadjes voor de garnering.

Verhit de rest van de olijfolie in een grote koekenpan en bak de plakken halloumi aan elke kant goudbruin. Haal ze uit de pan en houd ze warm. Snijd de witlof in de lengte in vieren en zorg dat de bladeren nog aan het stronkje vast blijven zitten. Bak de witlof in 2 delen in dezelfde pan als de halloumi en voeg de rest van de suiker toe en een ruime hoeveelheid zout en peper. Schud de pan terwijl je de witlof een minuut per deel bakt. Laat lichtbruin kleuren. Leg de warme halloumi en de witlof op een schaal en lepel de dressing erover heen. Scheur de overgebleven korianderblaadjes klein en strooi ze er over heen. Mijn korianderplant was uitgeschoten, de bloemetjes vond ik een leuke toevoeging.

#witlof #mrsmostert #machteltphoto #granaatappel #ottolenghi #recept #vegetarisch #vega #halloumi #zomersrecept #watetenwevandaag #seizoensgroente #seizoensgroenten #koriander
Vol enthousiasme begonnen we dit voorjaar met het Vol enthousiasme begonnen we dit voorjaar met het zaaien van onze eigen groentes en kruiden. Misschien te enthousiast: ik kan namelijk niet zeggen dat het een daverend succes is. Lees: doorgeschoten sla, opgegeten koriander en peterselie. Maar alle begin is moeilijk en daarbij hebben we wel zoveel lol en zijn we zo verwonderd in wat er wel lukt! Heerlijke doperwten, gigaveel basilicum….
Opgeven is geen optie! Op het moment zijn we helemaal gebiologeerd door deze courgette plant 🌱 

#courgette #moestuin #growyourownveggies #biologisch #mrsmostert #machteltphoto #machteltfotografie @debolster.biozaden #zucchini #moestuinieren #moestuingeluk #seizoensgebonden #eetlokaal #lokaalmaal #growingfood #groentetuin
Volg mij op Instagram

Copyright Mrs. Mostert en Tails