Follow my blog with Bloglovin

Je herkent het vast wel: je koopt teveel bananen omdat ze in de aanbieding zijn of omdat je vergeten was dat er nog een tros op de fruitschaal ligt. Nu is het sowieso beter om bananen op te hangen apart van andere groenten en fruit. Ze worden dan minder snel bruin en versnellen ook het rijpingsproces van het andere groenten en fruit niet.

Maar goed, je hebt rijpe bananen over. Je kan ze volledig invriezen of in plakjes snijden en dan invriezen. Of je maakt een bananensmoothie…ook lekker. Mijn voorkeur gaat uit naar bananen pannenkoekjes. Met weinig ingrediënten maak je een heerlijk ontbijt.

Wat je nodig hebt voor bananen pannenkoekjes:

That’s all!

Zo ga je te werk:

Prak de banaan in een kom en voeg de eieren en beetje havermout toe en meng dit. Verhit wat boter in een koekenpan, maar niet te heet. Maak met een lepel kleine hoopjes in de pan en draai deze om als ze aan de bovenkant droog zijn. Bak ze nog aan beide kanten mooi bruin. Mijn ervaring is dat je het vuur beter wat minder hoog kunt zetten en ze langzaam bruin laat worden. Zet het nummer Banana pancakes op van Jack Johnson, serveer met ahornsiroop en blauwe bessen en enjoy!

bananen pannenkoekjes

Wist je trouwens dat..

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie gegevens worden verwerkt.